چچ
امنیت اطلاعات در سرویس های ابری

امنیت اطلاعات در سرویس های ابری

در فضاهای اینترنتی مانند سایرفضاها، حذف محدودیتها با تهدیدهایی همراه است که مقابله با این تهدیدها نیازمند هزینه کردن جهت مقاوم سازی زیرساخت و ایجاد دیوارهای دفاعی می باشد که این هزینه ها در فضاهای ابری مانند پورتال ابری بین همه ی استفاده کنندگان تقسیم می شود.

آنچه مسلم است امنیت اطلاعات در فضایی که هیچ ارتباطی با بیرون نداشته باشد از بالاترین سطح ممکن برخوردار خواهد بود، به این معنی که اگر کامپیوتر شخصی ما ارتباط با اینترنت یا شبکه داخلی نداشته باشد و پسورد آن نیز در اختیار کسی نباشد و از لحاظ فیزیکی نیز در اتاقی قرار داشته باشد که کسی بجز خودمان به آن دسترسی ندارد، از بیشترین سطح امنیت اطلاعات ممکن برخوردار خواهد بود. حال هر یک از این محدودیت ها که برداشته شود به تدریج از امنیت آن کاسته می شود. به عنوان مثال اگر اتاق ما فضای مشترکی با سایر همکاران باشد، امنیت آن نسبت به حالت قبل کمتر بوده و اگر پسورد کامپیوتر ما در اختیار سایر همکاران نیز باشد باز از امنیت اطلاعات آن کاسته خواهد شد. ارتباط سیستم ما با اینترنت نیز به همین صورت ریسک ما را افزایش می دهد و به همین صورت حذف سایر محدودیت ها و کنترل ها.
با این وجود علیرغم اهمیت امنیت اطلاعات عموماً بخاطر آورده هایی که حذف هر یک از این محدودیت ها برای ما بهمراه دارد ریسک های مربوطه را می پذیریم و در مقابل هزینه هایی می کنیم تا سطح امنیت اطلاعات را بالا ببریم.
مثلاً چنانچه اتاق ما محل رفت و آمد همکاران است، سعی می کنیم کلمه عبور قوی روی سیستم تنظیم و بخاطر بسپاریم یا اگر کلمه عبور را می خواهیم در اختیار سایر همکاران قرار دهیم، در انتخاب و جذب همکاران ملاحظات امنیتی بیشتری لحاظ می کنیم و اگر کامپیوترمان را می خواهیم به اینترنت مرتبط کنیم، هزینه های مربوط به نصب آنتی ویروس و فایروال های نرم افزاری و سخت افزاری را می پردازیم.
از سویی همانطور که لازمه برخی از سیستم ها برای سازمان دسترسی سایر همکاران در یک شبکه داخلی به آن می باشد. ماهیت برخی از سیستم ها مانند پورتال ها و وب سایت ها نیز بگونه ای است که باید روی لبه اینترنت در دسترس همگان قرار گیرند. لذا برای دسترسی این سیستم ها نه می توان محدودیت های فیزیکی درنظر گرفت و نه کاربران آن را می توان به قشر خاصی که مورد اعتماد ما هستند محدود نمود و تنها راه بالابردن سطح امنیت در این سامانه ها، استفاده از زیرساخت هایی است که در طراحی و توسعه آن ها استانداردهای امنیتی رعایت شده باشد و نیز توسط ابزارها و فایروال های قوی و بروز محافظت شده باشند که هر دوی اینها نیازمند پرداخت هزینه های قابل ملاحظه ای هستند.
امروزه در دنیا جهت تقسیم هزینه های امنیت اطلاعات با سایر سازمان ها، با استفاده از تکنولوژی ابری از این گونه سرویسها که توسعه و استقرار لایه های امنیتی آن هزینه زیادی دربر داشته است بصورت اشتراکی استفاده می کنند.
در انتخاب سرویس ابری برای اینکه مطمئن شوید از امنیت لازم برخوردار است، یکی از معیارهای انتخاب می تواند این باشد که سرویسی که انتخاب می کنید قبلا در بسترهای بسیار حساس و مهم مانند بانک ها و وزارتخانه ها امتحان خود را پس داده باشد. شرکت های ارائه دهنده این سرویس ها اگر از طیف مشتریان ارزشمند و حساس فوق برخوردار باشند حتما دانش و تجربه کافی برای تامین امنیت اطلاعات در سرویس های ابری خود را نیز دارند. ضمن اینکه حتما جهت حفظ اعتبار حرفه ای و استمرار جایگاه خودشان در بازار، تلاش خواهند نمود که از اطلاعات شما به بهترین شکل محافظت نمایند و دیگر لازم نخواهد بود شما جهت امنیت اطلاعات تان دغدغه ای داشته باشید.
شرکت مهندسی سازه اطلاعات سامان ارائه دهنده سرویس سامان 360 با بیست سال سابقه در ارائه پورتال های سازمانی هم اکنون دارای بزرگترین سهم بازار پورتال های بانکی و بیمه کشور است که نسل جدیدی از محصول قدرتمند پورتال سازمانی خود را به صورت سرویس ابری تحت عنوان پورتال ابری سامان با نشان تجاری سامان360 عرضه کرده است. درباره امنیت سرویس ابری سامان360 مطمئن باشید.

نویسنده: حسن کاشانی
اجازه انتشار: قید نشده
نوع: تالیف
آدرس کوتاه شده: